MRM Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz svijeta Volkswagena i Audija u našim salonima u Ljubuškom i Mostaru.

  1. Novosti
  2. Novi Volkswagen Amarok uskoro na bh. tržištu
31.01.2023
Novosti Volkswagena

Novi Volkswagen Amarok uskoro na bh. tržištu

VWAm


Proizvođač Volkswagen gospodarska vozila predstavlja novi Amarok. Svestrani talent za gradske i terenske vožnje dizajniran je i osmišljen u Njemačkoj i Australiji, a proizvodit će se u Južnoj Africi. Premium pick-up za Australiju i Novi Zeland, brojne zemlje Afrike, Bliskog istoka i Europe. Njegova oprema, više od 20 novih sustava potpora, mobilne online usluge, učinkoviti motori s visokim okretnim momentom, dvije tehnologije pogona na sve kotače, dodatna oprema po mjeri i jasan DNK dizajna marke Volkswagen čine novi Amarok jednim od najsvestranijih i najskladnijih pick- up vozila na svijetu.

"Volkswagen Gospodarska vozila (VWN) prodala su više od 830.000 Amaroka prve generacije u Europi, Australiji, Novom Zelandu, Africi, Sjevernoj Aziji te Južnoj i Srednjoj Americi. Sada stiže druga generacija, u kojoj je sve novo. Međutim, Volkswagenov dizajn odmah daje do znanja: ovo je Amarok. Sada s još većom snagom, karizmom, atletskim karakteristikama i dimenzijama. "S novom smo generacijom značajno promijenili izvorni dizajn Amaroka. Sada je on znatno izražajniji i još suvereniji", kaže Albert Kirzinger, glavni dizajner proizvođača Volkswagen gospodarska vozila. Poseban stav pokazuje novi prednji dio pick-upa koji je dostupan u varijantama opreme "Amarok", "Life" i "Style" te u vrhunskim verzijama "PanAmericana" (offroad stil) i "Aventura" (ekskluzivni stil).

Novi Amarok bit će lansiran s dvostrukom kabinom s četvorim vratima (DoubleCab) i jednostrukom kabinom s dvojim vratima (SingleCab). Ono što je posebno upečatljivo u silueti obiju verzija su rubovi kućišta kotača koji ponovno imaju oblik polukruga. Blatobrani iznad kotača od lakog metala veličine do 21" znatno su podignuti i prekriveni robusnom plastikom u području rubova kućišta kotača.

Velik međuosovinski razmak usavršava proporcije i offroad karakteristike

S dužinom od 5350 milimetara novi je Amarok duži za 96 mm od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm odgovara povećanju od 173 mm. Rezultat toga je veći prostor, posebno u drugom redu sjedala dvostruke kabine. Dakle, međuosovinski razmak porastao je puno više od ukupne dužine, što je dovelo do smanjenja prevjesa karoserije. Posljedica: izraženije atletske proporcije i bolja terenska svojstva vozila zahvaljujući boljim vanjskim kutovima nagiba. Terenska svojstva Amaroka, koji je na mnogim tržištima dostupan s pogonom na sve kotače u sklopu serijske opreme, također su usavršena zahvaljujući znatno većoj dubini uranjanja za prijelaz dionica s puno vode. Ona je prije iznosila 500 mm, a sada iznosi 800 mm.

Image

Visokokvalitetna Volkswagen unutrašnjost za profesionalne zadatke

Odjel dizajna proizvođača Volkswagen gospodarska vozila dizajnirao je unutrašnjost s intuitivnim elementima za rukovanje i digitalnim zaslonima kako bi bila funkcionalna i izuzetno kvalitetna. Asortiman zaslona sastoji se od digitalnih instrumenata veličine 8,0" ("Digital Cockpit", od varijante opreme "Style" potpuno digitalni instrumenti veličine 12,0") i najsuvremenijeg dodirnog zaslona u formatu tableta (veličine 10,0", od varijante opreme "Style" veličine 12,0" u sklopu serijske opreme) za infotainment sustav. U modelu Amarok proizvođač Volkswagen gospodarska vozila implementirao je kombinaciju digitalnih funkcija i ergonomski dizajniranih tipki odnosno regulatora s intuitivnim rukovanjem. Uz pomoć tih tipki možete, primjerice, upravljati jačinom zvuka infotainment sustava i postavkama pogona na sve kotače. Ove značajke, koje se istovremeno odlikuju robusnom i visokokvalitetnom izradom, uokvirene su aluminijem ovisno o opremi.

U sliku visokokvalitetnih detalja uklapaju se dodatni elementi opreme kao što je sound sustav Harman-Kardon, koji dolazi u sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura. U sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura također dolazi instrumentna ploča od imitacije kože s elegantnim kontrastnim šavovima.

Novi sustav sjedala također odgovara premium poziciji: vozač i suvozač u Amaroku sjede na ergonomski dizajniranim sjedalima, koja su u višim razinama opreme dostupna s električnim namještanjem u više položaja. Stražnji dio DoubleCaba također nudi dovoljno prostora i udobnosti tijekom putovanja za tri odrasle osobe. Sjedala verzije "Style" serijski su presvučena mikroflisom ArtVelours, dok u modelima Amarok PanAmericana i Amarok Aventura proizvođač Volkswagen gospodarska vozila koristi visokokvalitetnu kožu.

Image

Puno prostora u spremniku za prtljagu za opterećenje do 1,16 tona

Izvanredna prostranost prisutna je i iza DoubleCaba ili SingleCaba: u takozvanom spremniku za prtljagu. Kao što je slučaj kod prethodnika, teretna površina između kućišta kotača nudi dovoljno prostora za poprečno utovarenu euro paletu, dok u verziju SingleCab stanu čak dvije poprečno utovarene palete. Teret se veže ušicama na teretnoj površini, pri čemu se svaka od njih može opteretiti s najviše 500 kilograma. U skladu s visokom opteretivošću, poraslo je maksimalno opterećenje s jedne tone na 1,16 tona. Spremnik za prtljagu također se može zaštititi električnom izvlačnom pokrivkom, koja se može otvoriti i zatvoriti na samom spremniku za prtljagu, u unutrašnjosti vozila ili na daljinu uz pomoć ključa vozila.

Novi asortiman dodatne opreme ispunjava sve zahtjeve

Zanimljiva značajka za svjetske putnike: statičko krovno opterećenje od 350 kg - dovoljno za krovni šator za četiri osobe, koji će biti dostupan kao dodatna oprema. Osim toga, tu su i značajke kao što su kotači od lakog metala veličine do 21", gume za sve vrste terena (do 18") i širok izbor prihvata za prikolicu koje će biti tvornički ugrađene ili dostupne u programu dodatne opreme. Značajke kao što su držač za bicikl, višenamjenski sustav nosača, ručna verzija izvlačne pokrivke (pokrivke teretnog prostora) i širok izbor ukrasnih šipki (Styling bar) također će biti dostupne za spremnik za prtljagu. Na raspolaganju će ponovno biti tvrdi krov za teretnu površinu, koji će takoreći transformirati pick-up u SUV s volumenom utovara monovolumena. Offroad karakteristike sada se mogu optimirati prednjom zaštitom, elementima donje zaštite motora i mjenjača, ušicama za vuču i usisnikom postavljenim s vanjske strane na lijevom A stupu za opskrbu motora svježim zrakom tijekom vožnje kroz vodu.

Pet turbomotora, individualno prilagođenih tržištima svijeta

Za novi Amarok razvijena su četiri turbodizelska motora (TDI) i jedan benzinski turbomotor (TSI). Zajedničke karakteristike svih pet motora su njihova učinkovitost i veliki okretni moment. Osnovni motor koristit će se, primjerice, na afričkom tržištu: 2,0 l TDI s četiri cilindra i snagom od 110 kW (150 KS). Što se tiče snage, sljedeći motor za mnoga tržišta diljem svijeta je 2,0 l TDI motor s četiri cilindra i snagom od 125 kW (170 KS). U trećem stupnju snage TDI motora proizvođač Volkswagen gospodarska vozila ponudit će četverocilindrični motor s obujmom od 2,0 litre i bi- turbopunjenjem, koji ovisno o tržištu razvija snagu od 150 kW (204 KS) ili 154 kW (209 KS). Kao novi vrhunski TDI motor koristi se 3,0 l V6 motor, koji ovisno o tržištu na raspolaganje stavlja snagu od 177 kW (241 KS) ili 184 kW (250 KS). 2,3 l benzinski turbomotor od 222 kW (302 KS) također je posebno osmišljen za klasična benzinska tržišta.

Na hrvatskom tržištu bit će dostupni EU6 TDI motori: 2,0 TDI sa 125 kW, 2,0 TDI sa 150 kW te 3.0 TDI sa 177 kW.

Novi 10-stupanjski automatski mjenjač i dva sustava 4MOTION

Sve verzije Amaroka sa snagom većom od 154 kW na tržište dolaze s novim 10-stupanjskim automatskim mjenjačem s elektroničkom ručicom E- shifter (by wire) u sklopu serijske opreme. Ovaj automatski mjenjač bit će opcijski dostupan za verziju od 150 kW. Novi 10-stupanjski mjenjač zamjenjuje 8-stupanjski automatski mjenjač prethodnog modela. Također će biti dostupni 6-stupanjski automatski mjenjač i manualni 6-stupanjski i 5-stupanjski mjenjači za različite motore.

Amarok se serijski isporučuje s pogonom na sve kotače (4MOTION) na brojnim tržištima. Ovisno o regiji i motoru, bit će dostupna dva različita sustava 4MOTION: jedan s pogonom na sve kotače koji se može uključiti ovisno o situaciji i jedan sa stalnim pogonom na sve kotače. Pogonska tehnologija pobrinut će se da novi Amarok savlada svaki teren i da, ovisno o verziji motora, može vući do 3,5 tona.

Više od 20 novih sustava potpora za savršenu udobnost

Do šest različitih profila vožnje (modusa vožnje) pruža podršku vozaču u najrazličitijim situacijama - primjerice tijekom vožnje na skliskim površinama ili na zahtjevnim offroad dionicama. Širok izbor sustava potpora pobrinut će se za još veću razinu udobnosti. Više od 20 takvih sustava - primjerice automatska regulacija razmaka "ACC+" (integrira prometne znakove u automatsku regulaciju brzine putem skeniranja kamere) ili "IQ.LIGHT - LED matrix glavna svjetla" - predstavlja novost u Amaroku i čini Volkswagen jednim od najudobnijih pick-up vozila na svjetskom tržištu.

Ivan Vidović

Prodajni savjetnik za VW putnička i VW privredna vozila
Mobitel 
Fax 

Martina Kordić

Voditelj prodaje VW i VW NFZ
Mobitel 
Fax 

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

Zanima me sadržaj sa lokacija
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju