AKTUELNOSTI U SERVISU
02.05.2022

Audi proizvod mjeseca - AdBlue

Audi proizvod mjeseca 02.05. - 30.06.2022.
Audi proizvod mjeseca ADBLUE

AdBlue®

Mnogi Audi modeli već su opremljeni SCR dizel tehnologijom i broj se povećava svakim danom. Njime se mogu značajno smanjiti emisije štetnih dušikovih oksida i ispuniti stroga ograničenja emisije Europske unije (Euro 6). Za ovu naprednu tehnologiju, vašem vozilu je potreban AdBlue®, sintetički proizvedena otopina uree koja se puni u poseban spremnik u vozilu. U zavisnosti od modela vozila, nalazi se ispod poklopca spremnika za gorivo, u prtljažniku ili u motornom prostoru.

Kako funkcioniše?
Bez AdBlue® ništa ne ide, jer je to operativni fluid SCR dizel tehnologije.

Ispušni plinovi prolaze se kroz oksidacijski katalizator i filter čestica dizel goriva. AdBlue® se dopunjava. Putem termičke reakcije AdBlue® se pretvara u amonijak. Amonijak reaguje u SCR-katalizatoru sa oksidima koji se na taj način, ekološki osviješćeno, pretvara u azot i vodu.

Punjenje
AdBlue napunite brzo, čisto i jednostavno u našem servisu u Mostaru. Naravno sa certificiranim AdBlue® prema standardu ISO 22241.

Ekonomičan
Automobilu treba samo oko 1 do 3 litre AdBlue® na 1000 km. Koliko AdBlue® vaše vozilo koristi ovisi o modelu vozila, radnim uvjetima i profilu vožnje. Kapacitet spremnika je između 11 i 19 litara.

Hladnoću AdBlue® ostavlja hladnom
Također na temperaturama nižim od -11 ° C. Zahvaljujući automatskom sistemu grijanja koji odmah nakon starta dovodi AdBlue® u pravu radnu temperaturu.

Potrošnja i dopunjavanje
Potrošnja AdBlue® vašeg Audia zavisi o vašem načinu vožnje, radnoj temperaturi sistema i temperaturi okoline. Ukoliko je spremnik AdBlue® prazan, motor se više ne može pokrenuti! Stoga se pobrinite blagovremeno da je spremnik uvijek pun.

Naš savjet: jednostavno napunite AdBlue® kod vašeg Audi servisnog partnera. Brzo, čisto i povoljno. Kada trebate dopuniti rezervoar? Da biste osigurali od neugodnog iznenađenja, upozorenje vas obavještava 2.400 km i 1.000 km prije nego što se AdBlue® mora nadopuniti.

Audi modeli sa AdBlue®.
Model s AdBlue® može se prepoznati ne samo po nižoj emisiji dušičnog oksida, već i po odvojenom grlu za punjenje AdBlue®. To se može pronaći uz vrat za dizelsko punjenje, u prtljažniku ili motornom prostoru (isključivo za Caddy).

AdBlue® nije aditiv za gorivo, već je gorivo i zbog toga se mora puniti neovisno o gorivu.

Bez AdBlue® ništa ne ide.
Ukoliko je spremnik prazan, nije više moguće pokrenuti vozilo. Naravno sve dok se AdBlue® ne dopuni.

Visok faktor zaštite okoliša, manje napora.
AdBlue® je rastvor uree bez mirisa. Vaš zadatak: smanjuje štetne dušikove okside u ispušnim plinovima dizelskih vozila. Složena reakcija koja za vas kao vozača prolazi potpuno nezapaženo. Njihov jedini zadatak: jednostavno dopuniti AdBlue®nakon nekoliko hiljada kilometara.

Brzi servis
Štedi vrijeme, novac ali ne na uštrb vašeg komfora: AdBlue® Service.
Provjeravamo razinu napunjenosti vašeg AdBlue® spremnika i po potrebi ga dopunjavamo - i kod brzog servisa. Kako bi što prije mogli ponovo, ekološki osviješćeno, krenuti na put.

MRM Mostar

Boris
Žilić
Voditelj postprodaje
Mobitel 
Fax 
Marin
Žilić
Servisni savjetnik za VW i Audi
Mobitel 
Fax 
Marko
Knježević
Servisni savjetnik za VW i Audi
Mobitel 
Fax 
Ivan
Rezo
Voditelj prodaje OD i ODO
Mobitel 
Fax 
Petar
Bekavac
Prodaja rezervnih dijelova
Mobitel 
Fax