NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
02.11.2018

Novi T-Cross - Fleksiblini SUV koji ispunjava sve vaše želje

Novi je T-Cross pravi svestrani talent: on vas neće oduševiti samo svojim markantnim i dinamičnim dizajnom, već i svojom fleksibilnošću. Zahvaljujući svojim brojnim mogućnostima dizajniranja ovaj vam model nudi više slobodnog prostora - za spontane pothvate, duža putovanja ili raznovrsnu svakodnevicu.
1

Volkswagen s novim T-Crossom predstavlja svoj prvi kompaktni SUV i tako dosljedno nastavlja svoju ofenzivu započetu 2015. godine. Potpuno novi model ubuduće će na tržištima na trima kontinentima impresionirati svojom kombinacijom svakodnevne praktičnosti, svestranosti, povezivosti, ekonomičnosti i izvanrednog dizajna. Time postavlja nova mjerila u svojoj klasi. Urbani crossover model tako se predstavlja kao idealan suputnik za svakodnevicu i još puno toga.

Novi T-Cross ima brojne kvalitete

Osnovu za T-Cross čini modularna poprečna platforma (MQB) koja omogućuje smještanje pogonjene prednje osovine u krajnji prednji dio vozila. Kod ukupne dužine od 4,11 metara međuosovinski se razmak od 2,56 metara doima usporedivo velikim, što stvara preduvjete za prostranu unutrašnjost s dovoljno prostora za pet osoba. Najviši stupanj varijabilnosti u unutrašnjosti osigurava stražnja klupa koja se može pomicati za 14 centimetara, po želji za veći prostor za noge u stražnjem dijelu vozila ili za veći kapacitet prtljažnika. Zapremina utovarnog prostora iznosi između 385 i 455 litara. Zahvaljujući naslonu stražnjeg sjedala s mogućnošću djelomičnog ili kompletnog preklapanja jednim potezom ruke nastaje ravna utovarna površina s volumenom utovara do čak 1281 litre.

Za novi su T-Cross raspoloživa tri motora s turbopunjačem, dva benzinska i jedan dizelski. Oba 1.0 TSI 3-cilindrična benzinska motora s benzinskim filtrom za čestice isporučuju snagu od 70 kW / 95 KS odnosno 85 kW / 115 KS. Ponuda se upotpunjuje 1.6 TDI 4-cilindričnim motorom sa 70 kW / 95 KS. Svi motori ispunjavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6d-TEMP.

Novi T-Cross je opremljen brojnim sustavima potpore za vozača koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila. Oni u kombinaciji s izvrsnim ponašanjem tijekom sudara i vrhunskom zaštitom putnika povećavaju stupanj sigurnosti, smanjuju opasnost od sudara te poboljšavaju komfor u vožnji. Serijski se u vozilu nalaze sustav nadzora okoline Front Assist sa sustavom prepoznavanja pješaka i City funkcijom kočenja u nuždi, potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potpora za kretanje uzbrdo, sustav proaktivne zaštite putnika te potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection i s njome kombinirana potpora izlaska iz parkirnog mjesta. Opcijski su k tomu dostupni sustav prepoznavanja umora, automatska regulacija razmaka ACC i potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist.

Novi T-Cross nudi umrežavanje i povezivanje s vanjskim svijetom na najvišoj razini. Rukovanje i individualizacija funkcija sadržanih u vozilu izvedeni su intuitivno. Smartphone se može induktivno puniti, a do četiri USB priključka osiguravaju digitalni komfor.

Proizvodnja - Španjolska, Južna Amerika i Kina

Novi se T-Cross, poput njegova srodnog modela Polo, proizvodi u Volkswagenovoj španjolskoj tvornici Navarra. Do 2019. godine Volkswagen će u nju uložiti oko milijardu eura kako bi se zadovoljile potrebe brzo rastućeg tržišta kompaktnih SUV vozila. Istovremeno će se ondje otvoriti oko deset posto više radnih mjesta. Neovisni prognostički instituti za razdoblje od 2017. do 2027. godine predviđaju gotovo udvostručenje takozvanih CUVova (Crossover Utility Vehicle, odnosno crossover korisno vozilo) diljem svijeta u segmentu kompaktnih vozila, među koja se svakako ubraja i TCross. U Južnoj Americi i Kini, dvama dodatnim rastućim tržištima, nastaju verzije T-Crossa koje su usklađene s potrebama tamošnjih tržišta.

Volkswagenova SUV ofenziva

S novim T-Crossom marka Volkswagen dodatno potiče svoju globalnu SUV ofenzivu. Ona je započela 2016. godine s aktualnom verzijom modela Tiguan. Nakon njega uslijedili su kompaktan T-Roc i treća generacija Touarega.

Pogled u budućnost: godine 2020. na tržište će se s modelom ID. CROZZ uvesti prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen. Sa spektrom vozila koji će biti raspoloživ u tom trenutku i koji će sezati od T-Crossa do modela ID. CROZZ marka Volkswagen nudit će jedan od najvećih SUV programa na svijetu i pokrivati gotovo svaki segment.

Impresivan nastup kompaktnog crossover dizajna. Novi T-Cross povezuje urbanost s funkcionalnim dizajnom: 


Novi T-Cross spaja urbanost s funkcionalnim dizajnom: dugi poklopac motora i široka rešetka hladnjaka pružaju mu markantan izgled. Ovaj svestrani talent s upečatljivom karoserijom izgleda dobro u svakoj prilici: u gradu, u svakodnevici i na terenu.

Više prostora za vaš osobni stil.

Osim brojnih mogućnosti oblikovanja T-Cross također nudi visoku razinu udobnosti: linije opreme T-Cross i Life opremljene su udobnim i izrazito kvalitetnim sjedalima od tkanine. U modelu T-Cross Style sjedit ćete na prednjim sportskim komfornim sjedalima.

Zahvaljujući neizravnom ambijentalnom osvjetljenju za liniju opreme Style, koje je opcijski dostupno i za T-Cross Life, više se ne morate odricati senzualne atmosfere u unutrašnjosti. Ambijentalno osvjetljenje stavlja decentne svjetlosne akcente u unutrašnjosti vašeg T-Crossa, što je posebno ugodno tijekom vožnji noću, a osim toga djeluje i vrlo moderno.

Paket dizajna Energetic narančaste boje

Oblikujte unutrašnjost po svom ukusu.

Opcijski paket dizajna Energetic narančaste boje definitivno je pravi magnet za oči. Uspješnom kombinacijom Energetic narančaste i sive boje kod dizajna dekora krećete u ofenzivu boja te svoj T-Cross pretvarate u pravog trendsetera.

Paket dizajna u crnoj boji

Vi određujete individualni izgled svoje unutrašnjosti.

Ovaj opcijski paket dizajna pogađa točno u crno: presvlaka sjedala za srednji dio i unutrašnje strane sjedala Titan crne boje unutrašnjosti pruža dašak atletskog duha. Dekor u 3D dizajnu "Transition" koji je dostupan u crnoj boji visokog sjaja i sivoj boji te pokrov središnje konzole u crnoj boji visokog sjaja točno su usklađeni s odabranom bojom. Crna kućišta vanjskih zrcala i zatamnjena stražnja stakla savršeno se uklapaju u koncept. Paket upotpunjuju 17" kotači "Manila" crne boje za T-Cross Life te također crni 18" kotači "Köln" za liniju opreme Style.

Paket dizajna „Bambus Garden“

Unutrašnjost po vašem ukusu? Izvolite.

Priroda je izvor snage. Ako je ovo vaš moto, onda preporučujemo odabir opcijskog paketa dizajna Bambus Garden zelene boje. Srednji dio i unutrašnje strane sjedala izvedeni su u kombinaciji tirkiz, narančaste i Platinum sive boje. Dekor u 3D dizajnu "Transition" koji je dostupan u crnoj boji visokog sjaja i sivoj boji odiše prirodnom atmosferom u unutrašnjosti koju upotpunjuju zatamnjena stražnja stakla i pokrov središnje konzole crne boje visokog sjaja. Tu su i kućišta vanjskih zrcala u izvedbi Bambus Garden, 17" kotači "Manila" za T-Cross Life i 18" kotači "Köln" kod modela T-Cross Style u Bambus Garden zelenoj ili crnoj boji - tako će se svaka vožnja u vašem T-Crossu pretvoriti u pravi doživljaj za osjetila.